Voeding systemen/ Voeding

Op de foto links = legkorrel, boven = fazantekorrel, rechts onder =  gemengd graan.

 

De voeding van onze dieren is erg belangrijk, door middel van speciale korrels proberen wij een zo goed mogelijk en gezond dier te fokken. Dit houdt in dat wij beginnen met Sivo start en daarna opfokmeel of gebroken korrels bij kuikens, na ongeveer 1,5 maand opfokkorrel en enkele meelwormen voor de juiste hoeveelheid eiwitten. Dit bevorderd de groei van het kuiken. Daarna als jong volwassen fazant een opfokkorrel en tenslotte Gallus 3 onderhoudsvoer als ze volwassen zijn en in het fokseizoen voeren we Galus 4. Als extra geven wij de dieren ook fruit, brood ,sla, en een keer per week iets gebroken gemengd graan.

De korrel gaat in speciale eigengemaakte voerpijpjes. Dit scheelt aanzienlijk in voedertijd en voorkomt ongewenste “mee eters”.

Deze voerpijpen zijn ook te bestellen (zie ook op tabblad voerpijpen) .

 Voorbeeld voederpijp voorzien van deksel en plug.  

 

Onze dierverblijven zijn ook voorzien van een lage druk automatisch drinkwatersysteem. Dit gebeurd door middel van een vlotterbakje. Als extra hebben wij een afvoersysteem aangebracht i.v.m. kleine overstromingen door het gebruik van dit vlottersysteem. Dit scheelt onnodig tijd te verdoen aan schoonmaakwerkzaamheden en het drinkwater geven aan de dieren.

 

 

 

Voorbeeld van ons lage druk drinkwatersysteem. 

In de vorst periode sluiten we dit systeeem af d.m.v. stopkranen dicht en aftappen door middel van luchtcompressie in de leiding te blazen.

Dit voorkomt beschadigingen aan dit drinkwatersysteem. 

 

 

Voorbeeld vlotterbakje in buiten verblijf.