Sebright krielen

Sebrightkriel is ontwikkeld door Sir John Sebright en zijn vrienden rond 1800. Hij leefde van 1767 t/m 1846. Hij fokte nog meer dieren o.a schapen, duiven, kippen en honden. De Sebright zijn steeds beter geworden. Het niveau waar we nu zijn is heel hoog. Gezien ook dat  een Sebright vaak de mooiste van een tentoonstelling wordt. Terecht zijn de tekeningen door de heer C.S.Th. van Gink gemaakt voor elke Sebrightfokker het ideale beeld geworden.

 

Sebright goud

Sebrightkrielen goud zwart gezoomd. De haan laat heel goed z’n type zien. Borst naar voren, vleugels naar beneden, staart goed spreiden, en een vlakke rug een U vorm.

 Raskenmerken:

Sebright is een gezoomd dier. Bijna alle veren moeten gezoomd zijn. Is zeer parmantig en een sierlijk ras. De haan is hennevederig ( staart is het zelfde als van de hen geen sikkelveren).Hebben een rozekam. Ogen moeten donkerbruin tot bruinzwart zijn bij de geelwitten ag het iets roodbruin zijn. Leggen niet zo goed ongeveer om de dag. Wanneer het kouder begint te worden of vriezen dan houd het leggen gelijk op. De Sebrights zijn heel tam te krijgen.

Het is goed  om lid te zijn van de Sebrightclub zodat je de clubdag kunt bezoeken en veel informatie krijgt (elk jaar wordt er weer een ander punt van de Sebrights belicht).

Inmiddels hebben wij ook de geelwitte kleurslag in onze collectie

Geelwit in ZuidlarenGeel-wit in Zuidlaren

 De Foto’s van de geel-witten zijn gemaakt op de Noordshow haan van Verhagen-v. Doorn( = overleden) en de hen van R. Kobus.

Tentoonstellingen bezoeken en kooikaarten  lezen om zo meer kennis op te doen van dit mooie ras. Leden van de sebrightclub willen je altijd helpen hoe verder te gaan met de fokkerij.