Satir tragopaan TRS geringd

 

Satir Tragopanen

 

Omschrijving fazant: De Satir tragopaan is erg mooi om te zien, vooral de intens rode kleur met daarop de witte stippen.In de paartijd komen hier nog 2 fel  blauw gekleurde hoorntjes bij! Dit is zijn manier om het vrouwtje te imposeren. De hen daarintegen is bruin van kleur en zit compact in elkaar. Wat veel gebeurd bij deze prachtige dieren is dat er gekruist wordt met andere soorten tragopanen.( bv de temminck tragopaan.) Dit verschil is goed te zien door verschil in de stippen en de minder rode kleur van de tragopaan.

Officiële benaming: Tragopan Satyra (Satir Tragopaan)

Groepsnaam: Tragopanen

Land van herkomst: China

Leefgebied: De Satir tragopanen zijn te vinden in bosrijk gebied, waar veel takken,boomstronken en struiken zijn. Beschuttingsplekken zijn altijd hoog voor dit soort dieren.De hen maakt zijn nest in boomstronken of in hoge struiken.

Voedsel: Wormen, insekten en bladeren graspollen. Wanneer je dit soort fazant te veel graan geeft heb je kans dat ze dit niet overleven omdat dit te vet voor ze is.

Geslachtsrijp: Tweede levensjaar

Paartijd: In de paartijd pronkt het mannetje d.m.v. het laten zien van een gekleurd stuk fel wat bovenuit zijn borst te voorschijn komt. Ook 2 fel gekleurde blauwe hoorntjes worden dan zichtbaar.

Broedseizoen:  Vanaf April, aantal eieren zijn +/-3 tot 4 per seizoen.Broedtijd is 28 dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto onder is van ons eerste koppel Satir tragopanen.