BERG-OF ROTHSCHILDPAUWFAZANTEN 

 

Rothschidpauwfazant hen 

hen van de rothschildpauwfazant 

 

OmschrijvingDe haan en hen hebben blauw-groen gekleurde ogen op de rug met een wit puntje dat richting de kop wijs op een bruine ondergrond. De staart heeft onregelmatige donkerbruine tot zwarte dwarsstrepen en aan het einde van de veer ovale groene ogen. De hen heeft de staart minder intensief en de pauwe-ogen zijn dof van kleur. De haan en ong. 65 cm lang en de hen 46 cm lang.

Officiele benaming: (Poluplectron Inopinatun)Rothschildpauwfazant of Bergpauwfazant

Groepsnaam:Pauwfazanten

Land van herkomst:Thailand en het schiereiland Malukka. 

Leefgebied: Groenblijvende bossen en dichte struiken op een hoogte tussen de 800 mtr. en 1800 mtr. Het aantal neemt nog steeds af, door het ontbossen wordt hun leefgebied steeds kleiner. 

Voedsel:granen, bessen,weinig groenvoer, insecten, wormen en zaden.

Geslachtsrijp: 2e jaar of 3 jaar

Paartijd: In de paartijd kan de haan wat dominant zijn over de hen, maar wat vlucht plaatsen aanbrengen en zitstokken.

Broedseizoen: De hen legt 1 of 2 eieren en begint met leggen eind maart tot september kan wel 5 legsel doen in die periode. de broedduur is 21 dgn.

Rothschidpauwfazant henRothschidpauwfazant hen

Foto's van de haan komen nog

 

 

 

 

 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK