Palawan pauwfazant

 

 

 

Omschrijving: Er zijn 3 soorten: De zwartkop heeft de haan een witte vlek onder het oog. De kleine witkop heeft een witte vlek onder het oog en heeft ook een wenkbrauwstreep en de grote witkop heeft ook een witte vlek onder het oog en een grote witte streep boven het oog. Haan heeft een opvallende rechtop staande kuif. Blauwgroen gekleurde veren ook op de straat. Omdat ze alleen maar voorkomen op het eiland Palawan is de kan op uitsterven heel groot. Belangrijk is dat ze in gevangenschap worden gefokt. Kleine en grote heeft te maken met de wenkbrauwstreep.

 

Oficiele benaming: (Polyplectron napoleonis) Palawan pauwfazant of Palawanspiegelpauw

 

Groepsnaam: Pauwfazanten

 

Land van herkomst: Komen allleen voor op het eiland Palawan bij de Fillepijnen

 

Leefgebied: Leeft in het dal van de regenwouden tot op een hoogte van 1000 mtr. 

 

Voedsel: Zaden, fruit, meelwormen en tortelduivengraan.

 

Geslachtrijp: het 2e jaar

 

Paartijd: Is van maart tot juni de haan kan wel eens agressief zijn tegen de hen. Dan even apart doen want hij kan de hen zo afmaken.

 

Broedseizoen: De hen legt 1 of 2 eieren en worden in ongeveer 19 dagen uitgebroed.

 

 

 

 Zijn mooie jongen vogels van 2019. Op de foto's zijn ze 1 jaar oud en je ziet nu al de mooie ogen op de staart veren.

 


 

 

 

 

 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK