Bruine oorfazanten

 

 

 

Foto komt nog 

 

 

 

Omschrijving: Oorfazanten zijn grote forse fazanten mat een mooie witte kuif langs de kop. Het lijken oren, waarvan ook de benaming vandaan komt. Het verschil tussen hen en haan zijn de sporen. De haan heeft grote sporen en hen heeft ze hele kleine sporen het is voor een leek moeilijk te zien. Het komt dan de hen en haan geen verdere kenmerken hebben, dit in tegenstelling tot de meeste fazantensoorten. De Bruine zijn nog rustige dan de Blauwe. Familie van de Blauwe- en de Witte oorfazant.

Officiele benaming: Crossoptilon mantchuricum ( Bruine oorfazant)

Groepsnaam: Oorfazanten

Land van herkomst:  het Chinese Chahargebergte.

Leefgebied: Hooggebergte. In de winter leven ze in grote groepen en gaan dan meer naar de dalen om daar hun kost bij elkaar te krijgen.

Voedsel: Plantaardig voedsel, zoals knollen, granen, zaden, bessen en insecten. hou er rekening mee in de voliere.

Geslachtrijp: tweede soms derde jaar

Paartijd: 1 op 1. De haan is in paartijd wat agressiever naar ander fazanten en als er bij de haan meer dan 1 hen bij zit. Bij onrust maken de oorfazanten een knorrend geluid afgewisseld met hoge krijstonen.

Broedseizoen: April tot ongeveer juni  met ongeveer 10 tot 15 eieren per broedseizoen. Broedtijd 27 dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK